- Advertisement -
ЕкономијаМакедонијаСветот на работникот

Нема кратење на платите во јавниот сектор

Владата со втор сет - Работник
163views

Сите избрани и именувани функционери за месец април и мај ќе земат минимална плата од 14.500 денари, кажа денеска техничкиот премиер Оливер Спасовски, презентирајќи го вториот сет економски мерки за справување со кризата поради коронавирусот.

Тоа значи дека премиерот, претседателот, министрите, директорите, градоначалниците два месеци ќе земаат минимална плата, а сите именувани членови на управни и надзорни одбори, како и на Советите на општините два месеци нема да земаат никаков надоместок. На вработените во јавниот сектор не им се намалува платата, кажа Спасовски, што е спротивно на предлогот на претседателот на СДСМ Зоран Заев, пишува СДК.

Advertisement

Целосниот текст прочитајте го тука

Advertisement
Advertisement