Правда

Нема протоколи за свадби и забави во ноќни клубови, но не значи дека тие треба да се организираат вели Филипче

Нема протоколи за свадби - Работник
236views

И покрај најавите дека Комисијата за заразни болести планира да го скрати работното време на угостителските објекти, сепак Филипче вели дека за тоа не се размислувало. Не се планира ниту воведува на некои други рестриктивни мери.

Ноќните забави и семејните веселби по клубови, базени, ресторани и кафулиња, кои не ги почитуваа забраните со денови се под лупа на ДПИ. Кривични пријави веќе заработија сопствениците на базенот во виница и клубот „ Аватар“- и двата објекти се соочија со катанец поради прекршување на сите здравствени протоколи. Од ДПИ, велат дека дневно над 150 угостителски објекти се предмет на проверка…, објави Канал 5.

Повеќе прочитајте тука