Нема стручен кадар за да ги води велешките културни, образовни и други јавни институции

Во дванаесет  културни, образовни и други јавни инститиции во Велес истечен е рокот  или им истекува на сегашните директори и наскоро треба се именуваат нови. Но веќе подолго време во градот  е присутен проблемот за обезбедување квалификуван стручен кадар кој ќе ги исполни сите законски услови од конкурсите.

Како што информира градоначалникот Аце Коцевски  на последната прес конференција, законските услови се исполнети за разрешување на директорот на Средношколскиот интернат „Лазар Лазаревски“ и на директорката на  детските градинки „Димче Мирчев“, пишува Локално.

Целосниот текст можете да го прочитате тука