Занимливости

Необична појава: На плажа во Индија се појавила пења во која играле децата, а која била токсична

Необична појава - Работник
117views

Брановите од бела пења ја прекриле плажата Марина во градот Ченаи во Индија, во текот на викендот, а како што забележале тамошните медиуми децата така нашле посебен разлог за да се заиграат покрај морето.

Меѓутоа, локалните медиуми пишуваат дека пењата била токсична и дека настанала како последица на загадувањето кое доаѓа од канализацијата.

Се очекува пењата да исчезне за неколку дена.