ПравдаСветот на работникот

Не се почитува законската регулатива за несреќи при работа

Не се почитува законската регулатива - Работник
226views

Честите повреди на граѓаните на работното место е потврда дека не се почитуваат пропишаните правила за заштита при работа. Истражувањето на експертите од областа на трудовото право покажало дека законите на хартија се добри, но не се применуваат во пракса.

Вината за несаканите последици е подеднаква и кај работодавачите, но и кај работниците. Забелешки за оваа проблематика освен од домашните експерти нотирано е и кај странските институции. Подобрување на состојбите е можно само со колективни договори, објави АлсатМ.

Целосната објава можете да ја погледнете тука