- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Нина Ангеловска се откажа од министерската плата

Нина Ангеловска - Работник
347views

Во знак на солидарност со актуелната ситуација, Министерката за финансии, Нина Ангеловска соопшти дека се откажува од својата плата во Министерството за финансии додека трае кризната состојба за справување со пандемијата на коронавирус.

Таа ги повика компаниите на општествена одговорност, посебно тие што имаат зголемен профот во кризниот период, да почнат да ги плажаат авансно своите давачки кон државата.

Advertisement

На тој начин ќе придонесат во сетот мерки за стабилизираање на економијата. Секој треба да почне од себе и со сопствен пример, рече Ангеловска.

Во Влада се одржа прес конференција на економските министри и гувернерката за првиот сет економски мерки.

Advertisement
Advertisement

Advertisement