- Advertisement -
ЕкономијаМакедонијаПравдаСветот на работникот

НМ: Како да се задржат работниците

205views

Работа од дома, користење колективен одмор, намален обем на работа, запирање производствени процеси, но и престанок на одредени работни договори, се причини поради кои граѓаните ги губат своите приходи. Сето тоа се промени што настанаа поради пандемијата на коронавирусот. Иако некои од компаниите не се предаваат и понатаму продолжуваат да работат во вонредни услови, има и такви што се на колективен одмор, во исчекување да помине кризата. Големи компании веќе најавија затворање на вратите и паузирање на производството најмалку три недели. Сите тие промени ќе влијаат врз обемот на производството и воопшто врз економијата во земјава, а стопанствениците сѐ погласно бараат помош од државата. Но во целава ситуација има и оптимисти, пишува Нова Македонија.

Целосниот текст прочитајте го тука

Advertisement

Advertisement
Advertisement