- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Нова категорија патарина од денес во Македонија, еве колку ќе треба да платите

366views

Во категоријата „1А“ спаѓаат мотоцикли чија работна зафатнина на моторот не е поголема од 125 см³ и чија сила на моторот не е поголема од 11 kw и соодносoт на јачината на моторот и масата на возилото не надминува 0.1 kw/kg, како и трицикли со моќност помала од 15 kw.

Ова се цените по наплатни станици за надоместок за употреба на пат (патарина)

1. Романовце 40 денари / 0,50 евра. 2. Петровец 20 денари / 0,50 евра. 3. Сопот 50 денари / 1,00 евро. 4. Отовица 50 денари / 1,00 евро. 5. Стоби 40 денари / 0,50 евра. 6. Миладиновци 20 денари / 0,50 евра. 7. Тетово 20 денари / 0,50 евра. 8. Гостивар 20 денари / 0,50 евра. 9. Глумово 20 денари / 0,50 евра. 10. Желино 20 денари / 0,50 евра. 11. Гевгелија 60 денари / 1,00 евро

Извор: 24Ауто.мк