- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Нова фабрика Подгорка во Струга, изградена со средства од ИПАРД 2

Нова фабрика Подгорка - Работник
807views

Во Струга денеска ќе биде отворена фабриката Подгорка изградена со помош на европски финансиски средства.

Почетокот на работата на фабриката ќе го означат премиерот Зоран Заев, министерот за замејоделство, шумарство и водостопанство Трајан Димковски, директорот на платежната агенција Николче Бабовски и претставници од ЕУ.

Фабриката Подгорка е изградена со финансиска поддршка од 2,2 милиони евра од Мерката 3 – Инвестиции во преработка и маркетинг на земјоделските производи од ИПАРД 2 програмата.

Извор: Сител