- Advertisement -
Правда

Новинарството се наоаѓа во фаза на самоуништување…

Новинарството се наоаѓа во фаза на самоуништување - Работник
244views

Новинарството се наоѓа во фаза на самоуништување, преполно е со дезинформации и полувистини, а акредитирањето на новинарите нема да го реши проблемот со лажните вести, сметаат од новинарската фела.

Од власта, пак, бараат брзо решение за справување со лажните вести бидејќи сметаат дека токму тие се новото оружје за масовно уништување, а граѓаните тешко ги препознаваат ваквите дезинформации.

Advertisement

Извор: Сител

Advertisement

Advertisement
Advertisement