- Advertisement -
Економија

Новиот закон во Германија: Ќе вработува Македонци и овозможува престој до шест месеци

Новиот закон во Германија - Работник
353views

Новиот закон во Германија, кој ќе стапи на сила од 1 март, ги олеснува процедурите за вработување работници кои живеат во земји кои не се во Европската Унија и овозможува престој во Германија до шест месеци, само за барање работа.

Ова значи дека државјаните на земјите кои не се во ЕУ се изедначуваат со резидентите на Унијата во однос на правата за вработување во германските компании, пишува Кариера.

Целосниот текст прочитајте го тука