- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Новиот клинички центар ќе не задолжи половина милијарда евра

Новиот клинички центар - Работник
349views

Државата ќе позајми 500 милиони евра од три банки за изградба на новиот Клинички центар, кој ќе биде готов дури за седум години. Колку време пак ќе го враќаме кредитот се уште не се знае, оти, како што информираат за Алфа од министерството за финансии, проценката сè уште не е завршена.

-Постапката е во тек и во интерес на истата, не би изнесувале дополнителни детали. Кога процесот на еваулација ќе заврши, јавноста на најтранспарентен начин ќе биде известена, велат оттаму, објави Алфа.

Целосниот текст можете да го прочитате тука