- Advertisement -
ЗанимливостиСветот на работникот

Нови играчки херои на Мател за борба против Ковид-19

Нови играчки херои- Работник
237views

Американскиот производител на играчки Мател, во чест на медицинските работници направи нова колекција „Херои” играчки. Приходот од продажбата ќе биде наменет за помош на здравствените лица.

Нови играчки херои- Работник

Играчките со лик и униформи на лекари, сестри, техничари итн., можат да се купат од денеска, преку интернет, по цена од 20 долари од играчка.

Advertisement

Приходот е наменет, пред сѐ, за кампањата #FirstRespondersFirst , насочена за помош на оние кои ширум светот се на првите борбени линии против коронавирусот.

Минатата недела Центарот за контрола и спречување болести процени дека најмалку 9.200 здравствени работници во САД се инфицирани со вирусот за време на корона-епидемијата.

Advertisement

Извор: Сител

Advertisement