- Advertisement -
ЕкономијаМакедонијаПравда

Нови 1,000 стечајци ќе добијат право на надомест

Нови 1,000 стечајци - Работник
807views

Нов закон за материјално обезбедување на невработените лица поради приватизацијата на претпријатијата со доминантна сопственост на државата или „стечајци“ кој треба да овозможи право на надомест од државата да остварат уште околу 1.600 стечајни работници, разгледуваше денеска собраниската Комисија за труд и социјална политика, пишува iPortal.

Целосниот текст прочитајте го тука