Новости

НовостиСветот на работникот

Годишниот одмор го намалува ризикот од прерана смрт – Се препорачуваат три недели годишно

Во Босна и Херцеговина и поголемиот дел од европските земји работниците минимално имаат 20 дена годишен одмор, четири имаат 25,

Read More
НовостиСветот на работникот

Средба Јаневска – Ванделт: дуалното образование по германски модел е голема придобивка за државата и ќе продолжи да се проширува

Успешната соработка co АХК Северна Македонија, дел од мрежата на германски комори во странство ќе продолжи затоа што квалификувани кадри

Read More
МагазинНовости

„НИКОЈ НЕ НИ ЈА ПОГЛЕДНУВА ПОРАДИ НЕЈЗИНАТА ПРОФЕСИЈА, НО“… Работничката од комунална хигиена го воодушевила целиот свет

Еден професионален фотограф, кој се специјализира за фотографии на обични луѓе кои ги сретнува на улица, не ни очекувал дека

Read More
ЕкономијаНовостиСвет

КОИ СЕ НАЈПЛАТЕНИТЕ СВЕТСКИ ЛИДЕРИ: Еве во која земја е најдобро да бидете премиер

Иако нивните плати се далеку од оние на извршните директори на големите компании, претседателите, премиерите и другите светски лидери можат

Read More
НовостиПравдаСветот на работникот

Превозниците кои работеа за поранешно „Фени“ веројатно ќе останат со „куси ракави“

Околу три милиони евра ќе изгубат осумдесет фирми – превозници кои работеа за поранешен Еуроникел, откако на стечајно рочиште во

Read More
ЕкономијаМакедонијаНовости

ССК: Австриецот Евалд Коениг туристичкиот гигант, нов Потпретседател за надворешна соработка и туризам

Сојузот на стопански комори на седница на Управен одбор донесе одлука за назначување на Евалд Коениг за нов потпреседател за

Read More