- Advertisement -
СветСветот на работникотСиндикат

Ново продолжување на платениот одмор на работнците во Фијат Красјлер Србија до 17 април

Ново продолжување на платениот - Работник
205views

Поради ситуацијата во врска со епидемијата на корона вирусот, на работниците на Фијат Крајслер во Србија им е продолжено платеното отсуство до 17 април, а за тоа време ќе примаат 65 отсто од платата, рекле од Самостојниот синдикат во фабриката во Крагуевац, за агенцијата Бета.

Според Претседателот на синдикатот Зоран Марковиќ, фабриката нема да работи до 20 април, вклучувајќи ги и велигденските празници.

Advertisement

Марковиќ рекол дека враќањето на работниците на работа ќе зависи од понатамошниот развој на ситуацијата во врска со кризата на корона вирусот.

Тој навел дека поле 20 април најверојатно работниците ќе бидат упатени да ги искористат преостанатите денови од таканаречниот стар годишен одмор од 2019 година.

Advertisement
Advertisement

Работниците на ФЦА во Крагуевац прво биле на платено отсуство од 16 март до 27 март, а потоа тоа е продолжено до 3 април.

Advertisement