- Advertisement -
Правда

Нов бран на протести против климатските промени

Нов бран на протести против климатските промени - Работник
885views

Новиот бран на светски протести против климатските промени, инспирирани од страна од Грета Тунберг, започна денска.

Илјадници на ученици учествува во протестот проти климатските промени во Хаг, Холандија. Се планираат и маршови низ Европа.

Advertisement

Овој протест ќе кулминира со собир во Монтреал каде тинејџерката – активистка Тунберг ќе се обрати.

Учениците ги започнаа протестите на локации низ Нов Зеланд носејќи знаци и извикувајќи пораки како: „Ние ги пропуштаме лекциите, за вас да ве научиме една“ и „Не можете се триете со климатските промени“.

Advertisement

Advertisement