- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Нов проект за вработување на граѓаните од социјално ранлива категорија

Нов проект за вработување - Работник
270views

Со 4 милиони евра државата ќе помага да се вработат 400 лица приматели на гарантиран минимален приход. Целта е да се извлечат луѓето од сиромаштија преку вработување, а со тоа да се извлечат од системот за социјална помош, објави Сител.

Целосниот текст прочитајте го тука