- Advertisement -
МакедонијаСиндикат

НСП: „Фантом синдикати“ го кочат донесувањето на колективниот договор

НСП: „Фантом синдикати“ - Работник
393views

Независниот синдикат на полицијата обвинуваа дека се кочи донесувањето на колективен договор за вработените во затворската полиција и администрација. Според нив ова се прави од фантом синдикати, без да каже за кого конкретно станува збор.

Според Горан Ристески, со оваа одлика ќе регулира прашањето за боледувања и зголемувањето на платите. Како што вели тој, ова е првпат за 29 години на иницијатива на овој синдикат да се носи колективен договор за вработените во затворската полиција кои се под надлежност на Министерството за правда, а со кој ќе се прецизираат одредбите од Законот за извршување на санкции, објави ТВ21.

Целосната објава можете да ја погледнете тука