Занимливости

Ова е првтата југословенска реклама направена во 1926 година

Ова е прв југословенска - Работник
239views

Рекламата за пастата за заби “Каладонт“, направена е во далечната 1926-та година во Србија во времето на Кралството Југославија.

Рекламата трае речиси осум минути и ја носи приказната за двете Белграѓанки, Наталија и Милица.

Наталија е локална убавица, мис на плажа, секогаш опкружена со додворувачи додека пак Милица е секогаш осамена и тажна.

Решението на Наталија за проблемот на Милица е токму “Каладонт“ од кој забите ќе ѝ бидат бели како снег, пишува Точка.

Видеото можете да го погледнете тука