- Advertisement -
ЕкономијаСветСветот на работникот

Ова ќе бидат најбараните работни места после здравствената криза

201views

Здравствената криза затвори голем број на работни места и многу луѓе со право се загрижени за своите работни места. Сепак, истражувањата покажуваат дека вработените во технолошкиот и деловниот сектор не мора да се грижат, во иднина се предвидува сигурен раст на работните места во овие области.

Ваквите предвидувања се резултат на темелното истражување спроведено од угледен деловен инсајдер, засновано врз официјални податоци објавени од Бирото за статистика на трудот на САД. Експертите се согласуваат дека овие предвидувања, со мали разлики, можат да се применат во Европа, но и за нашиот регион.

Advertisement

Повеќе прочитајте на Скопје24.мк 

Advertisement

Advertisement
Advertisement