ЕкономијаСветСветот на работникот

Овие работни места ќе бида најбарани по пандемијата

99views

Пандемијата затвори голем број на работни места и многу луѓе со право се загрижени за своите работни места. Сепак, истражувањата покажуваат дека вработените во секторот технологија и деловни активности не треба да се грижат: во иднина се предвидува сигурен раст на работните места во овие области.

Ваквите предвидувања се резултат на темелното истражување спроведено од угледен бизнис инсајдер, засновано врз официјални податоци објавени од Бирото за статистика на трудот на САД. Експертите се согласуваат дека овие предвидувања, со мали разлики, можат да се применат во Европа.

Повеќе прочитајте на пари.мк