ЕкономијаСветСветот на работникот

Овие се најбараните професии во Германија

Овие се најбараните - Работник
442views

Германија во борбата за привлекување на стручњаци во земјата донесе нов Закон за имиграција на квалификувани работници, но и овозможи голем број начини за олеснување на пребарувањето за работа во таа земја.

Законот стапи во сила на 1 март 2020 година

Се проценува дека до 2030 година на најголемата европска економија ќе и недостасуваат дури 6 милиони работници, а во моментов особено се барани експерти во областа на медицината, машинската, автомобилската и електротехничката индустрија.

Неодамна започна со работа и веб страницата „Make it in Germany“ преку која граѓаните може да се информираат за тоа дали исполнуваат услови за работа во најголемата европска економија, да бараат огласи за работа, да дознаат каква работна сила се бара во Германија, но и како изгледа животот во оваа земја.

На порталот особено се истакнуваат професиите за кои постои најголема побарувачка.

Најбараните професии можете да ги погледенете тука