Овој милијардер заработи најмногу во 2022 година: Како го направи тоа?

Познатиот индиски магнат Гаутам Адани стана трета најбогата личност на светот оваа година, бидејќи енергетскиот бум и зголемените зделки ги зголемија акциите на неговите компании. Додека повеќето милијардери изгубија пари, тој додаде 40 милијарди долари на својата заработка во 2022 година.

Пред него сега се само Илон Маск на втората позиција со 130 милијарди долари и Бернард Арно на првото место со 163 милијарди долари.

Адани моментално вреди 116 милијарди долари, според индексот на милијардери на Блумберг.

Гаутам Адани дефинитивно имаше спектакуларна година. Тој стана најбогатиот човек во Азија, симнувајќи го од врвот својот „ривал“ Мукеш Амбани.

Додека повеќето милијардери изгубија пари, тој додаде дури 40 милијарди долари на неговата нето вредност во 2022 година.

Извор: faktor.mk