- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Оглас за вработување во Силк Рoуд Банка АД Скопје

Оглас за вработување - Работник
576views

Силк Роуд Банка АД Скопје нуди можност за работа во динамична, квалитетна и пријатна работна средина со можност за личен развој и професионален напредок.

Банката објавува оглас за вработување на:

Advertisement

РЕФЕРЕНТ ЗА УСОГЛАСУВАЊЕ СО ПРОПИСИ

во Служба за правни работи,
усогласување со прописи и информативна сигурност

Advertisement
Advertisement

Кандидатите треба да ги исполнуваат следниве квалификации:

 • Универзитетска диплома, по можност во областа на правото, економија или друга меродавна област
 • Минимум 3 години работно искуство од областа на усогласување со прописи во банкарска институција или друга финансиска институција со соодветни активности во областа на усогласеност со прописите
 • Познавање на законска банкарска регулатива
 • Добро познавање на англиски јазик
 • Одлично познавање на MS Office (Word, Excel, Power Point)

Опис на работно место:

 • Учествува во извршувањето на активностите за идентификација, проценка, следење и контрола на ризиците од усогласување во работењето на Банката и тесно соработува со соодветните директори.
 • Ја чува и редовно ажурира документацијата и материјалите, како и доказите за извршените активности на соодветен начин.

Избраниот кандидат треба да поседува:

 • Соодветни стручни и лични особини
 • Организациски вештини
 • Аналитички вештини
 • Добри комуникациски способноси
 • Подготвен да ги почитува и активно да ги поддржува вредностите на Банката

Банката нуди плата во месечен нето износ од 42.000,00 денари.

Работното време е 8 часа дневно, односно 40 часа неделно, од понеделник до петок.

Заинтересираните кандидати своето CV заедно со мотивационо писмо може да ги достават на hr@silkroadbank.com.mk.

Advertisement