- Advertisement -
Македонија

Одбележани 77 години од смртта на Мирче Ацев

Одбележани 77 години - Работник
186views

Во истоименото основно училиште во општина Ѓорче Петров, одбележани беа 77 години од смртта на народниот херој Мирче Ацев.

По тој повод, градоначалникот Александар Наумоски положи свежо свеќе на бистата во ООУ „Мирче Ацев“. Да не се заборават револуционерите и хероите на оваа земја.

Advertisement

Извор: Општина Ѓорче Петров

Advertisement

Advertisement
Advertisement