- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Одговорни за носење заштита на лицето треба да бидат органите на редот, а не бизнисите, порачува Комората на северозападна Македонија

Одговорни за носење заштита на лицето - Работник
157views

Стопанската комора на северозападна Македонија (СКСЗМ) ја поздравува работата на Владата и на сите други институции ангажирани во борбата против пандемијата со КОВИД-19, но смета дека Уредбата за носење заштита на лицето е неприфатлива за деловната заедница.

Според Комората, одговорни за однесувањето и дисциплината на луѓето треба да бидат органите за одржување на редот, а не бизнисите, односно нивните сопственици или директори.

Advertisement

Повеќе прочитајте на либертас.мк

Advertisement
Advertisement