- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Од декември минималната плата ќе биде 14,500 денари

Од декември минималната плата - Работник
657views

По долга дебата власта и опозицијата го изгласаа законот за минимална плата.

Минималната плата сега ќе изнесува 14.500 денари. Опозицијата гласаше за, иако рекоа дека  имаат забелешки што законот се носи пред избори и без  детална анализа за ефектите врз економијата и бизнисот.

За пратениците на власта, покачувањето на минималната плата е исполнување на ветеното со изборната програма со која дошле на власт.

Извор: Канал 5