- Advertisement -
ЕкономијаМакедонијаСветот на работникот

Од денеска повторно редовно пријавување на невработените

Од денеска повторно редовно - Работник
299views

Сите невработени лица од денеска, 15 септември 2020 година, продолжуваат со редовното пријавување на секои 30 дена, за активните баратели на работа, односно на секои 6 месеци за другите лица кои бараат работа, информираше денеска Агенцијата за вработување.

Секое невработено лице кое има оставено контакт телефонски број веќе е известено по смс порака за точниот датум кога треба да се пријави во надлежниот центар за вработување или дисперзирана канцеларија, од причина што од 15.09.2020 година повторно е ставен во функција системот за распределување на термини за редовно пријавување, согласно законските рокови за пријавување на 30 дена односно 6 месеци, соопшти Агенцијата.