- Advertisement -
НовостиПравдаСветот на работникот

Од Ковид-19 починале 27 македонски здравствени работници

Од Ковид-19 починале- Работник
215views

Измина повеќе од една година откако коронавирусот почна да се шири во Македонија и на првата одбранбена линија го дочекаа лекарите кои продолжуваат да работат и покрај ризиците.

Бројот на здравствени работници што го загубиле животот од коронавирусот досега изнесува 27, според податоците од Институтот за јавно здравје, пишува Порталб.мк.

Досега 104 здравствени работници имаат позитивен тест на коронавирусот.