- Advertisement -
ЕкономијаСветСветот на работникот

Оние кои немаат боледување и мораат да одат на КАРАНТИН добиваат 1.500 американски долари

Оние кои немаат боледување и мораат да одат на КАРАНТИН добиваат 1.500 американски долари - Работник
103views

Австралискиот премиер Скот Морисон најави исплата на 1.500 американски долари за отсуство од работа во случај на инфекција со коронавирус за граѓаните на сојузната држава Викторија, кои се принудени да се изолираат, но не се на боледување.

Advertisement

„Претходно оваа година, кога се соочивме со пожари, направивме бројни дополнителни плаќања како резултат на катастрофата, особено за децата и семејствата погодени од пожарите. Она со што се соочуваме сега е катастрофа и ние мора соодветно да одговориме на тоа. Оваа пандемија е катастрофа “, рече тој.

Премиерот посочи дека е потребна таква поддршка за луѓето кои се принудени да се изолираат во период од две недели. Исто така, граѓаните можат да ја добијат оваа помош повеќе од еднаш ако е потребно да се изолираат повеќе од еднаш.

Да потсетиме, австралиската федерална држава Викторија прогласи состојба на катастрофа и воведе нови рестриктивни мерки поради скокот на бројот на луѓе кои страдаат од коронавирус.

Извор: bizlife.rs

Advertisement
Advertisement