- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Он лајн купувањата со раст од 14 проценти

Он лајн купувањата - Работник
272views

Купувањето онлајн во државава и понатаму расте со забрзано темпо.

Спроведената анкета во првиот квартал на 2019 година во државава во која испитаниците се изјаснуваат за направените онлајн нарачки и купувања во последните 12 месеци покажува раст од 14 проценти, односно онлајн купувале 35,9 проценти од интернет корисниците, наспроти 31,6 проценти  во истиот период минатата година, информира Асоцијацијата за е-трговија, објави Канал 5.

Целосниот текст прочитајте го тука