- Advertisement -
МакедонијаСиндикат

ОСТАНУВААТ ПРАЗНИ КОНФЕКЦИИ: Фирмите бараат текстилци

ОСТАНУВААТ ПРАЗНИ КОНФЕКЦИИ: Фирмите бараат текстилци-Работник
361views

Според податоците на Агенцијата за вработување, за шивач на текстил има 232 слободни работни места во Македонија, и уште 193 слободни работни места за позиција шивач.

Фирмите имаат потешкотии, да најдат текстилни работници, а оваа професија е во топ пет најбарани занимања. Со месеци состојбата е идентична, а се очекува во иднина недостигот на работници да биде уште поголем.

Advertisement

Целиот текст можете да го прочитате тука

Advertisement
Advertisement