- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Пандемијата го прекина превозот на патници од Скопје со девет града во државава

Пандемијата го прекина - Работник
170views

Пандемијата со ковид-19 го намали за 95 проценти меѓуопштинскиот превоз на патници. Во целосен прекин се меѓуградските линии од Скопје кон уште девет града и обратно.

Инспекторите од Државниот инпекторат за транспорт во периодот од 27 минатиот месец до 3 месецов направиле 118 надзори за почитување на мерките. Притоа е констатирано дека се во целосен прекин линиите Скопје – Охрид, Скопје – Битола, Скопје – Ресен, Скопје – Прилеп, Скопје – Пробиштип, Скопје – Кратово, Скопје – Крива Паланка, Скопје – Кочани, Скопје – Берово и обратно – информира на прес-конференција Магдалена Филиповска Грашкоска, претседател на Инспекцискиот совет.

Advertisement

Повеќе прочитајте на плусинфо.мк

Advertisement
Advertisement