- Advertisement -
ЕкономијаМакедонијаСветот на работникот

„Пежо – Цитроен„ започнува со работа – работниците постепено ќе се враќаат на своите работни места

„Пежо - Цитроен„ - Работник
207views

Француската автомобилска компанија Пежо – Цитроен (ПСА) е една од многубројните во светот која е погодена од пандемијата на корона вирусот, соопштила дека во текот на оваа недела ќе започне со постепено обновување на производството во своите погони.

Компанијата додала дека ќе ги засили здравствените и хигиенските мерки во фабриките кои помеѓу останатото ќе опфатат проверка на телесната температура на вработените, снабудвање на маски за лице, хидроалкохолен гел и заштитни очила, како и ќе воведат обврзно одржување на дистанца помеѓу вработените.

Advertisement
Advertisement