- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Пензиите се зголемија за 700 денари

Фирмите погодени од кризата- Работник
343views

Јануарската пензија е повисока за 722 денари месечно, а ова зголемување влегува во основицата на пензијата што ќе се исплатува секој месец, рече дополнителната заменик-министерка за труд и социјална политика, Санела Шкријељ на денешната средба со пензионерите во Велес.

„Водиме одговорни политики. Секој пензионер во февруари доби 722 денари повеќе. Го зајакнуваме животниот стандард на пензионерите а просечната пензија изнесува 15.500 денари. Покачувањето на пензиите е планско, со издржани пресметки и во услови кога имаме стабилизација на пензискиот систем и раст на економијата во државата“, посочи Шкријељ, пишува Банкометар.

Целосниот текст прочитајте го тука