- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Пензионерите предлагаат комбиниран начин за усогласување на пензиите

Пензионерите предлагаат - Работник
340views

Сојузот на здруженија на пензионерите на Македонија смета дека во формулата за пресметување на процентот за усогласување на пензиите, покрај порастот на индексот на трошоците на животот, треба да се земе предвид и дел од растот на платите, заради одржување на реална вредност на пензиите, пишува Фокус.

Целосниот текст прочитајте го тука