Петрески за Слободен Печат: Растот на просечната плата е добар, но е недоволен

Испорачаниот раст на БДП-то кој за 2019 година се очекува да биде 3,6 отсто може да се смета за задоволителен во тековниот контекст, оценува проф. д-р Марјан Петрески од Универзитетот Американ Колеџ – Скопје, пишува Слободен Печат.

Петрески: растот на просечната плата е добар -Работник

Целосниот текст прочитајте го тука