Платите во образованието се мали, но толкав е капацитетот, вели Заев

Свесни сме дека платите во образованието се мали, но толкави се капацитетите на државата, изјави премиерот Зоран Заев, по најавите од Синдикатот за образование, наука и култура (СОНК) дека на 11 ноември ќе штрајкуваат и дека не го прифаќаат најавеното зголемување на платите од 10 отсто во април следната година, пишува Весник.

Целосниот текст прочитајте го тука

Фото: Република