- Advertisement -
Магазин

Плаќаат 50.000 фунти, ама никој не сака да работи – Куќата била проколната

Плаќаат 50.000 фунти - Работник
221views

Семејството од Шкотска бара дадилка на која и нудат идеални услови за работа: плата од 50 000 фунти годишно, сместување и храна, но една работа ги одбива сите заинтересирани кандидати.

Родителите изгубиле пет работници во последните 12 месеци поради натприродни феномени што се случуваат во куќата, како што се кршење стакло и чудни звуци.

Семејството сега бара помош на социјалните мрежи во нивната мисија, надевајќи се дека ќе најдат некој доволно храбар да го прифати предизвикот на нивната опседната куќа.

Огласот за работа се појавил минатата недела и во него се наведува дека е потребно човек да биде подготвен да се грижи за две деца, на возраст од 5 и 7 години, во пространа семејна куќа која може да се пофали со спектакуларен поглед.

Но, мора да бидете подготвени да поминете подолг период дома сами и да спиете таму четири ноќи неделно, од понеделник до петок, со децата.

Работата на дадилката вклучува подготовка на појадок, подготвување на децата за училиште, носење од и од училиште, помагање во домашните задачи и подготвување за спиење.