- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Повеќе пари за работниците, буџетот е скроен

Повеќе пари за работниците, буџетот е скроен - Работник
292views

На само неколку дена пред следната недела на владина седница да биде усвоен Буџетот за 2020-та министерката за финансии, Нина Ангеловска вели дека најголем дел од средствата одделени и проектирани за ПИОМ се однесуваат токму на човековиот капитал, особено во областите  здравство и образование.

Тврди вака проектираниот Буџет за платите претставува оддржлива системска мерка и за наредните години за вработените на оние работодавци кои ќе ја прифатат подадената рака  од Владата, објави ТВ 24вести.

Целосниот текст прочитајте го тука