- Advertisement -
ЕкономијаМакедонија

Повратокот на персоналниот данок е во тек, до 31 декември 17.000 земјоделци ќе добијат вкупно 80 милиони денари

Повратокот на персоналниот данок - Работник
316views

Околу 17.000 земјоделци до 31 декември годинава треба да добијат поврат на персоналниот данок на доход во износ од вкупно 80 милиони денари. Повратот се однесува за приходот од продажба на земјоделски производи кои земјоделците го оствариле во 2018 година.

Министерот за земјоделство, Трајан Димковски и директорката на Управата за јавни приходи, Сања Лукаревска денеска на прес-конференција во Владата ќе соопштат детали околу исплата која е во тек, пишува Локално.

Целосниот текст прочитајте го тука