- Advertisement -
МакедонијаСиндикат

Поддршка за штрајкот на СОНК од ССЕРИ

Поддршка - Работник
1.28Kviews

Самостојнот синдикат на работниците од енергетика, рударство и индустрија на Република Македонија (ССЕРИ) ги поддржува просветните работници во користење на штрајкот како крајна опција за остварување на своите барања, во случајот покачување на платите за 25 проценти.

Од ССЕРИ сметаат дека професијата на просветен работник е благородна, но и многу одговорна професија, која заслужува да биде многу повеќе цената во општетството, но и подобро платена.

Advertisement

Тие ги охрабруваат работниците од просветата да останат истрајни во своите барања и искрено се надеваат дека истите ќе им бидат уважени од страна на надлежните.

Advertisement
Advertisement