- Advertisement -
МакедонијаСиндикат

Поддршка и од балканските синдикати за штрајкот на СОНК

Поддршка и од балканските синдикати - Работник - Работник
675views

Самостојниот синдикат за образование, наука и култура – СОНК доби силна поддршка од страна на балканските синдикати, објави Претседателот на СОНК, Јаким Неделков на својот фејсбук профил.

Меѓу нив се образовните синдикати на Србија, Босна и Херцеговина, Хрватска, Словенија…

Имено, СОНК доби поддршка од синдикатите од регионот и за време на протестите коишто ги организираше низ државата. Ова е знак којшто покажува дека солидарноста на Балканот изобилува.