- Advertisement -
МакедонијаПравдаСиндикат

Полицискиот синдикат против расформирање на „Алфа“- не биле консултирани за новата систематизација

Полицискиот синдикат - Работник
345views

Независниот полициски синдикат обвинува дека новата систематизација во МВР ќе донесе поголеми притисоци врз службениците. Со новата систематизација се зголемува бројот на раководители, а според синдикатот, објавени биле интерни огласи во само 48 часа времетраење за пријавување, а со тоа унапредување добиваат само подобните, пишува Курир.

Целосниот текст прочитајте го тука