- Advertisement -
МакедонијаСиндикат

Полициски синдикат – На полицијата ѝ е потребна поголема заштита од коронавирусот

173views

Македонскиот полициски синдикат бара поголема заштита на припадниците на МВР по појавата на неколку случаи на заболени од коронавирусот, и еден починат.

Синдикатот од Министерството за внатрешни работи бара итна распределба на заштитна опрема и средства за дезинфекција кои МВР ги доби како донација во изминатиот период, подеднакво за сите вработени во Министерството, а со забрзано темпо да се отпочне со неделна дезинфекција на сите простории каде припадниците на МВР ги извршуваат своите работни обврски и на службените возила.

Повеќе прочитајте на slobodnaevropa.mk