- Advertisement -
Економија

Помали административни процедури бараат транспортните компании

Помали административни процедури - Работник
351views

Превозниците и натаму се соочуваат со стари проблеми. Документацијата и долгото чекањето на граничните премини беа главните забелешки на денешното генерално собрание на Унијата на патни транспортни асоцијации од Црноморскиот Регион. Сите забелешки и предлози ги ислуша министерот за транспорт и врски Горан Сугаревски.

„Мометално најголемите проблеми е чекањето на граничните премини, воведуваме дигитализација на царината, другата мерка е one stop go со Србија, а исто така даваме сугестии за со Албанија да се овозможи тој проток. Главните движења за Македонија се за жал, бидејќи се уште не сме членка на Европска Унија, и проблемот со ЦЕМТ дозволите. Без добар транспорт нема ни добра економија велат од Меѓународната унија за патен транспорт“, рече Лефтер Андонов-управител на СИЗ Македонија, објави АластМ.

Целосната објава погледенте ја тука