Поранешен вработен во Гугл открил зошто дал отказ?

Скот Кенеди е поранешен вработен во „Гугл“ кој ја напуштил компанијата по 10 години за да стане дел од мала стартап-компанија. Како што пишува тој, на почетокот ја имал работата од соништата. Имал добри колеги и ментори, а финансиската ситуација на неговото семејство засекогаш се променила. Освен тоа, тој постојано напредувал.

Меѓутоа, подоцна сфатил дека сепак не бил среќен во компанијата. Пандемијата му помогнала да разбере дека нема баланс помеѓу кариерата, физичкото здравје и социјалниот и семеен живот.

Повеќе на Факултети