Поранешна вработена го тужи Безос поради расна дискриминација и нехумани работни услови

Дали знаете каков е Џеф Безос како работодавач?

Мерцедес Веда, поранешна вработена кај Безос, која три гдини работела за него го тужи оссновачот на Амазон. Тужбата е на основа на расна дискриминација, како и за нехумани и небезбедни работни услови.

Извор: РТС

Фото: Beta/AP