- Advertisement -
Правда

Поранешни вработени во ПКБ најавиле дека во среда ќе го блокираат Зрењанскиот пат

Поранешни вработени во ПКБ - Работник
283views

Здружението на пензионери ПКБ на Србија кое има повеќе од илјада незадоволни челенови бидејќи не ги добиле своите акции во фирмата која е продадена на Арапи, најавило дека во вторник на 15 октомври ќе го блокира Зрењанскиот пат, на две клучни раскрсници кај населбата Збег, во период од 12 до 14 часот.

На овој чекор се одлучиле бидејќи судот веќе со месеци не носи одлука за предвремената мерка со која побарале да се запре продажбата на преостантиот имот на ПКБ од кои би можеле да се исплатат нивните побарувања, но и поради тоа што власта ги игнорира.

Наведуваат дека уште на крајот од мај побарале да бидат примени од Претседателот на Србија, Александар Вучиќ, но не добиле одговор.